Reclame in de file

27 09 2009

Boven snelwegen hangen tegenwoordig veel grote matrixborden met informatie over verkeersinformatie. Zo worden files en wegwerkzaamheden weergegeven, maar ook de reistijd van knooppunt tot knooppunt wordt wel eens vermeld. Steeds vaker staat er echter een reclameboodschap op vermeld naar de website van www.vanAnaarBeter.nl Reden om er eens bij stil te staan. Dat ik daar echter letterlijk bij stil zou staan was niet de bedoeling, maar toch gebeurde dat gisteravond rond een uur of half tien.

“Blikschade? Zoek een parkeerplaats! www.vanAnaarBeter.nl” Dat was de booschap die ik al bijna 15 mintuen zag op het matrixbord bij kilometerpaaltje 159,2 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder. Ik vraag me af waarom ik stil sta zo halverwege de zaterdagavond op een normaal gesproken rustig gedeelte van het Nederlandse wegennet. De camera naast het zwarte scherm zou ons toch wel gezien moeten hebben, maar het scherm toont nog steeds dezelfde onhandige  reclame. Ik zwaai nog even richting de camera; misschien heeft het een beweging nodig om ons te registreren. We staan immers al een tijdje stil. Ongeveer 10 minuten later komt het verkeer weer langzaam op gang. In plaats van 5 minuten zijn we bijna een half uur onderweg naar het knooppunt. Oorzaak van de file blijft onduidelijk. Oorzaak van de falende werking van het matrixbord ook.

Een bezoekje op de site levert echter geen nieuwe informatie op. Het blijft dus onduidelijk waarom ik zo lang heb stil gestaan op de snelweg. Ik ga me steeds meer dingen afvragen. Wat is de reden dat ik stil stond, is misschien wel het minst belangrijk. Op de site staat namelijk vermeld dat er op verschillende plaatsen in Nederland nieuwe matrixborden bevestigd worden, maar de vraag is of dit voor promotie van de site is, of om het verkeer in ons kikkerlandje te verbeteren. Het werkt echter natuurlijk wel. Ik heb me inmiddels laten verleiden tot een bezoek aan de site en met dit stuk maak ik zelf een beetje reclame voor de oveheid. Wel heb ik mijn ‘probleem’ gemeld bij de het  contactpuntje van de site. Dat was niet bepaald mijn insteek. Ik wilde helemaal niet van A naar Beter. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk van A naar Breda. Gelukkig had ik geen blikschade, anders was ik nu nog verder van huis.

Advertisements

Actions

Information

One response

27 09 2009
Tlam

Die matrixborden, ik vind ze toch raar. Heb ook vaak het idee dat het zorgt voor een beetje extra filevorming, doordat mensen wat zachter gaan rijden om toch het hele bericht te kunnen lezen. Die verdomde dyslectici =O (ik heb bij deze voor het eerst ‘het Groene boekje’ gebruikt, haha).
Verder: Mooie reclame voor A naar Beter inderdaad, zelfs ik ben bijna verleid om de site te bezoeken. Je sluit het stuk leuk af ‘van A naar Breda’, haha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: