Denkbeeldige agenda van nutteloze tijd

16 04 2010

Het bijhouden van een weblog doe je niet zomaar. Ik denk dat niet alleen ik, maar ook vele anderen zich lichtelijk hebben vergist in de tijd die het schrijven van dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijkse berichten wegnemen van het overvolle leven. Maar is het leven nu echt zo overvol, of doen we nutteloze dingen die het vermelden niet waard zijn. Is de dag dan te kort om eens in de zoveel tijd een berichtje achter te laten op je eigen schrijverspost? Wat een onzin! Er is tijd genoeg, maar dan moet je er wel de tijd voor nemen…

Een goed voorbeeld van tijd te veel was gisteren gedurende de hele dag, maar een mooie tekst typen zat er blijkbaar niet in. De halve dag heerlijk in bed gelegen en vervolgens verder gerelaxed op de bank. In de wetenschap dat ik volgens mijn eigen agenda, die ik overigens nergens voor gebruik, om 16.00 moet gaan werken, begin ik om half drie in de middag met koken. Boontjes, rijst en gehaktballetjes uit de vriezer waren de start voor een heerlijke warme lunch. Alles ontdooit in de magnetron en vervolgens met boter en ketjap in de koekenpan. Op het dooie gemak gegeten op de bank, met een filmpje op de achtergrond. Dan hup mijn vrolijke glimlach met mijn werkkleren in mijn tas en heerlijk in een roze polo met mijn jas eveneens in mijn tas door de zon naar mijn werk lopen.

Aangekomen op mijn werk blijkt dat ik me vergist heb in de dag. Ik moet morgen pas werken en kan vandaag dus genieten van de prachtige zonnige middag. Helaas is de zon bijna weg en heb ik de dag dus nutteloos ingedeeld. Waar ik de hele dag had kunnen gaan schrijven, leren voor school, of misschien zelfs dat broodnodige interview had kunnen houden, heb ik er dus voor gekozen om in een denkbeeldige agenda een werkdag in te plannen die helemaal niet bestaat. Over nutteloze dagen en tijd indelen gesproken!

Om de dag dan maar zo nutteloos mogelijk af te sluiten, heb ik maar een paar mensen gebeld om toch zo goed mogelijk te genieten van de dag. De vrolijke glimlach en mijn jasje, het is intussen nogal afgekoeld, uit mijn tas gehaald om vervolgens vrolijk naar huis te lopen. Om half acht in de avond toch maar naar het terras met Michiel. Met Michiel naar het terras, dat is wel erg lang geleden. Zo lang, dat we besluiten de hele avond aan de bar te filosoferen over wat de toekomst ons gaat brengen.

Een geweldige avond waarbij we niets wijzer zijn geworden, niets hebben geleerd en niets hebben gedaan dan lekker gepilsd. Als ik vandaag, de volgende ochtend, terugkijk naar die ene dag zou je kunnen zeggen dat ik een overvolle dag had. Geen enkel momentje rust gehad, buiten die overtallig uren slaap en luiigheid. Maar zinvolle dingen heb ik niet gedaan. Zoveel tijd nutteloos besteed dat ik er niet eens aan heb gedacht om een zinloos stuk op mijn weblog te zetten. Dus vandaar, nu als nog dit onzinnige stukje schrijven. Gewoon. Gewoon omdat ik nu die fantasie op papier wil zetten. En nu stop ik er mee, want ik heb vast nog wel wat andere nutteloze dingen in mijn denkbeeldige agenda staan. Volgens mij moet ik vandaag wel om 16.00 werken, maar dat is natuurlijk niet zeker.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: