Cultivering? Dat kan toch helemaal niet Sammy!

29 12 2010

Op Schiphol is het allemaal goed geregeld. Waar we heen moeten is duidelijk aangegeven en de status van alle vluchten wordt tot op de minuut geüpdatet op een van de vele schermen. De wachttijden zijn minimaal omdat we een ochtendvlucht hebben waardoor het nog niet zo druk is op één van de drukste luchthavens van Europa. Zoals eerder gemeld hebben we eerst een lijnvlucht naar Parijs waar we binnen het uur weer vertrekken met een toestel van Air France. Daar verwacht je dus geen problemen gezien KLM en Air France hetzelfde bedrijf zijn. Tevens blijf je in de internationale zone en zou je dus niet alles wederom hoeven te laten checken.

Groot kruis met het geluid erbij van ‘De vijf tegen vijf show’ van Peter Jan Rens uit de jaren ’90. Hoor je dat geluid al in je hoofd? Goed zo! In Frankrijk aangekomen wordt alles namelijk een keertje extra gecheckt. En nog eens en nog eens en op het einde nog een keer. Bij het uitstappen van het KLM-toestel worden alle paspoorten gecheckt. Schijnbaar zoekt de gendarmerie een bepaald persoon. Gelukkig is één van ons drieën dat niet. Daarna lopen we door de slurf en meteen door naar de juiste gate, althans dat dachten we. Mooi niet dus! We komen terecht in een rij voor de douane. Van de zeven poortjes is er maar één geopend. Daar hebben we dus zeker een half uur in de rij gestaan met overal zenuwachtige mensen om ons heen, bang hun aansluitende vlucht te missen. Daar lijkt het personeel zich echter niet druk om te maken.

Eenmaal door de paspoortcontrole wordt je nogmaals gecontroleerd, maar nu niet op je gegevens, maar op wat je aan hebt en in je tas hebt zitten. Dat gaat dus als volgt: Je riem af, sommigen hun schoenen uit, vest uit, jas uit, laptop uit de tas, sleutels, telefoon en paspoort uit je broekzak en dat dus bij iedereen. Hop, door het poortje en hopen dat het verrekte ding niet begint met piepen. Vervolgens na het poortje met of zonder piep riem weer aan, sommigen hun schoenen aan, vest aan, jas aan en laptop weer in de tas en je sleutels, telefoon en paspoort terug in je broekzak,en je kan weer verder. In snelle pas richting de gate. Op het scherm staat ‘LAST CALL’. Wat vreemd, na al die extra controles en rijen zijn we alsnog bijna te laat voor onze aansluiting.

Is dat niet een beetje gek? Dat passagiers van KLM, wat inmiddels een dochterbedrijf is van Air France, na de paspoort- en bagagecontrole ook nog eens gecontroleerd worden bij een overstap naar een ander vliegtuig binnen de maatschappij? Daarnaast blijven we binnen de internationale zone en zijn we Frankrijk niet binnen gekomen. Soms vraag ik me af of het niet te ver gaat met het checken en de veiligheid. De internationale verzorgingsstaat van het luchtverkeer. Is dat geen mooie naam voor deze beschrijving?

Aan de andere kant ben ik natuurlijk heel erg blij en tevreden met het feit dat ik veilig in een vliegtuig kan gaan zitten, zonder dat er ‘gevaarlijke’ mensen om mij heen zijn. Word ik daar nu bang van? Val ik in de kuil van de effecten van de media door van dingen die in het nieuws komen, of zijn geweest, nu zelf bang te worden? Zou de cultiveringtheorie die George Gerbner ooit bedacht dan ook effect hebben op mij?

Advertisements

Actions

Information

4 responses

29 12 2010
Sid van der Linden

Bam! Jij begrijpt het, Gerbner is altijd en overal. Hij stond aan de wieg van KLM, van Air France en van jouw. Hij zal ook in Rio zijn op 31 december 23:59. Mark. my. words. Desalniettemin (prachtig woord) kijk ik uit naar je volgende blog.
Groet,
Sid

HET IS EEN COMPLOT SAMMY! HET IS EEN COMPLOT!

30 12 2010
Sammy

Simon Knopper zou een cirkeltje trekken om ‘jouw’ met het woordje ‘au’ erbij om aan te geven dat je een spelfout gemaakt hebt. Maar ach, ik ben Simon niet en kan moeilijk een cirkel op mijn eigen beeldscherm zetten.
Daarbij, hoop ik hem niet tegen te komen. Ik zal hem schrijven: Dear George, please, do not stop by in Rio, yours sincerely, Sammy

30 12 2010
Sid van der Linden

Ja, je hebt gelijk. Het is natuurlijk jouw wieg en de wieg van jou. Scherp Sammy.

31 12 2010
Saskia

NEE, Sammy, je LIEGT! Gerbner is theorie… en jij hebt vakantie.
Cultivering.. krijg toch de *** 😉
Need I say more?!
X

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: