De patio

30 12 2010

Slechts op een enkel plekje, als je juist daar zit, kan je in de verte kijken. Staren naar wolkenkrabbers in de verte en de heuvels van de stad Rio de Janeiro. Ik zit nu echter net niet op dat ene plekje.

Aan mijn linkerzijde zit mijn zus op een relaxende wijze in een houten stoel met grote roodwit gestreepte kussens. Ze leest een boekje over Rio de Janeiro. Misschien wordt zij wel onze belangrijkste gids deze dagen. Maar misschien ook niet, omdat ze buiten dat boekje net zo veel weet als mijn vader en ik. Mijn vader zit naast mij en neemt nog eens een hijs van zijn peuk. Zijn shag ligt naast zijn iPhod op tafel. Alle drie hebben we onze flipflops aan. Een vreemde gewaarwording zo op 28 december 2010. De dag dat we in de krant lezen dat het in New York gigantisch gesneeuwd heeft.

In mijn korte broek en overhemd typ ik nu met mijn kleine laptopje op mijn schoot dit stukje. Tegenover mij staat een tafeltje met twee stoeltjes van metaal, maar verrassend genoeg zit het best lekker. De houten salontafel in het midden hoort bij de set van de houten stoel waar mijn zus op zit en bij de bank waar mijn vader en ik op zitten. We zitten op de patio van hostel Mango Mango. Een geweldige plek om de dag te beginnen, terwijl wij er gisteren zijn geëindigd.

Aan mijn linkerzijde wordt het zwembad handmatig schoongemaakt door een hippe dude met dreadlocks. Als een hippie met een gele broek en een alles behalve afgetraind lichaam loopt hij op zijn havaiana’s langs het zwembad. Als ik voor me uit staar zie ik twee enorme mangobomen. De groene kruinen hangen boven de parkeerplaats en de steile heuvel waarop het hostel zich bevind. Hier en daar is een open plekje in de bladermassa. En daar, door dat ene plekje, kan je kijken naar de skyline van Rio de Janeiro.

Staren naar de wolkenkrabbers in de verte en de heuvels van de stad Rio de Janeiro. Staren vanaf dat ene plekje vanaf de patio. Vanaf dat ene plekje waar ik nu net niet zit.

Advertisements

Actions

Information

One response

30 12 2010
edwinvossen

Leuk man!
Geniet vooral van het weer. In Nederland is het echt kutweer. Kou, regen, keelpijn veroorzakende wind…
Pff, geen pretje. Geef mij maar Rio.
Veel plezier!
Gr. Edwin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: