Dringen in de metro en haargel op mijn armen (1)

7 01 2011

Je komt ze overal tegen, maar het meest zie je ze in december. Op de radio, in tijdschriften, in kranten, op tv en natuurlijk ook op internet. Ik maak er echter een in januari. Begin januari nog wel. Het gaat natuurlijk om een lijstje. Alsof iedereen nog niet genoeg heeft van lijstjes en rangvolgordes. Ik geef een lijstje van ‘doen’ en ‘niet doen’ in Rio de Janeiro op basis van eigen ervaringen. Dan gaat het dus niet over welke bezienswaardigheden je dus wel moet bekijken en welke gevaren je dus niet moet opzoeken, maar wel over dingen die ik zelf heb meegemaakt, heb gedaan, hoe leuk of ongelooflijk dom ze ook zijn. Mijn doen-en-niet-doen-lijst is als volgt:

Niet de juiste lotion dusDoen: Naar de Copacabana gaan en vervolgens heerlijk te gaan bakken in de zon, mensen kijken en jezelf mee laten sleuren door de krachtige golven.
Niet doen: Jezelf niet goed insmeren met zonnebrand, zodat je de komende dagen met pijnlijke schouders, rug en armen in bed ligt, of probeert te bewegen.

Doen: Jezelf na het verbranden, zoals ik dus heb laten gebeuren, insmeren met After Sun! Dat scheelt een hoop last in de dagen erna.
Niet doen: De eerste de beste fles lotion met de woorden ‘damage therapy’ erop pakken uit de toilettas van je zusje. Ook al is het spul wit en lijkt het op een goede crème, want voor je het weet, smeer je jezelf onder de Braziliaanse haargel.

Doen: Voor langere tijd naar een stad als Rio de Janeiro gaan. Ik verbleef er 17 dagen, maar 14 dagen is ook prima. Het leren kennen van mensen zorgt ervoor dat je ook dingen ontdekt, waar je anders nooit achter zou komen.
Niet doen: Rio de Janeiro bezoeken in 3 dagen. Je leert de stad naar mijn mening beter kennen als je langer de tijd hebt. Daarnaast is het haasten van attractie naar attractie. De stad is zo groot dat er tussen attracties best grote afstanden zitten.

Doen: Veel kleren meenemen in de maanden december en/of januari. Je hebt ze allemaal nodig, want regenseizoen of niet, je zweet je helemaal het leplazarus.
Niet doen: Denken dat je ook shirts met lange mouwen mee moet nemen voor in de avonduren, want het zijn veel kilo’s die je meeneemt en nogmaals, je zweet je helemaal het leplazarus. Ook in de avond, want het koelt niet tot nauwelijks af.

Doen: Op stap naar Lapa in korte broek en t-shirt en lopen op flipflops. Vergeet niet om naar de dames/heren te kijken, want dat doen zij ook naar jou.
Niet doen: Je net als in Nederland een leuk overhemd aanmeten op een nette spijkerbroek en een jasje eroverheen. Dat doen zij namelijk ook niet en daarbij, je zweet je dan helemaal het leplazarus.

Doen: Met de metro naar verschillende delen in de stad gaan, want dat is niet alleen snel, maar ook fijn omdat ze airco hebben. Daarnaast is het nog goedkoop ook.
Niet doen: Als je in de spits op de metro wacht, ga dan niet bij de starthalte helemaal vooraan in de rij staan, want de mensen hebben hier een heftige drang om te zitten op de stoeltjes in de metro. Door de drukte kan niet iedereen zitten. Bij het openen van de deuren stormen de mensen naar binnen; er wordt geduwd en getrokken om maar een goede plek te kunnen bemachtigen. En ik vond het al vervelend bij de treinen op station Den Haag Hollandspoor als de mensen te veel voor de deur opening stonden.

Tot zover deel 1, maar deel 2 komt eraan. Er zijn namelijk nog veel meer dingen waar ik trots op ben of juist heel erg om ben uitgelachen. Hou dit blog in de gaten en lees erover.

Advertisements

Actions

Information

5 responses

7 01 2011
davey

Haargel?? Serieus?? Goed om te lezen dat je iig nog niks veranderd bent!

10 01 2011
Saskia

Haha, damage control Braziliaanse haargel.. Hilarisch!

10 01 2011
Saskia

En er is duidelijk veel leplazarus in Brazilië 😉

11 01 2011
Sammy

Ja, mooi om terug te komen om dezelfde zaken zoals zweet en vloeken, dat ik als leuk zie wordt vanwege de herhaling 🙂

16 01 2011
edwinvossen

haha geweldig Sammy! Vooral die haargel natuurlijk!
En, nja ik moet herhalen wat Saskia al zei, er is veel leplazarus zweten in Brazilië! En ondanks dat er veel lijstjes zijn, is dit serieus handig voor als je naar Rio wilt! 🙂
Maar goed, echt geweldige ervaring lijkt het me!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: